Blog

Oplevering interieur ontwerp appartement in Amsterdams Funenkwartier

10:36 07 januari in Interieurontwerp

Stalen deuren rondom de loggia en een herindeling van de slaapkamer en badkamer / toilet.

     

Rondom de loggia van dit prachtige appartement op de 7de etage hebben we gekozen voor stalen schuifpuien en deuren. Het smalle donkere lijnenspel geeft de loggia een industriële feel, waarbij de hoogte geaccentueerd wordt en de flat hoger lijkt.

De vloeren werden met vloerverwarming uitgebreid en geëgaliseerd, zodat doorheen het hele appartement een lichte eikenlook PVC vloer gelegd kon worden.

“Porte segrete”  binnendeuren van Staino&staino

De opdekdeuren met bovenlicht werden vervangen door Italiaanse ” porte segrete”  binnendeuren van de firma Staino&Staino. Deze binnendeuren werden op  maat gemaakt, zijn kamer-hoog en verdwijnen als het ware in de wand door een ingebouwd aluminium frame dat de deurlijst minimaliseert tot een smalle aluminium strip waar tegenaan gestuukt wordt. De deur van de berging ( foto rechts )werd mee gesausd, de overige deuren werden geleverd met een eikenfineer uitstraling.

   

Lichtaccenten

In de garderobe kamer werd een ondiepe wandkast voorzien van led verlichting achter het rug paneel in perspex. Dit maakt deze kamer zeer sfeervol. Voor logees werd er een uitklapbed in de wandkast gemonteerd. De garderobekamer kan dan in een mum van tijd omgetoverd worden tot een sfeervolle slaapkamer.

    

Het fonteintje werd extra in de schijnwerper gezet door een plafondspotje van Davide Groppi. De smalle lichtbundel verlicht enkel het pure witte keramiek, een dramatisch sfeervol accent in het kleinste kamertje! Onder het fonteintje bedachten we een eiken frame voor een extra rolletje wc-papier en handdoekjes. de sifon is dan meteen netjes uit beeld 🙂

Omdat de deuren kamer-hoog zijn en er niet in het plafond geboord kon worden, hebben we gezocht naar een super vlak maar functioneel plafond armatuur voor het aanlichten van de hal. De firma Metallux leverde deze mat glazen plafonnières, een knap staaltje Italiaans design met een perfect lichtbeeld. Op andere plekken werd voor rails met spots gekozen. Handig om de vele kunstwerken aan te lichten die de eigenaar straks zal ophangen.

Deel dit artikelCookies

Wij maken ook gebruik van analytische cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hier hebben we jouw toestemming voor nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.