Blog

Knappe wandmeubels ontdekt uit de collectie van een jonge Nederlandse ontwerper, Don Zweedijk.

00:13 26 april in Interieurontwerp, Meubelontwerp, Nieuws

Ontwerper Don Zweedijk vertelt over zijn Mogelijkheid collectie.

Ontwerper Don Zweedijk is trots op zijn ontwerp: Op de foto hier met het prototype van zijn wandmeubel uit de Mogelijkheid collectie.

Vandaag bracht ik een bezoek aan Studio DON. In zijn werkplaats in Westbroek, zag ik de lassers en meubelmakers aan het werk.  Don runt op zijn 29ste al een bedrijf dat langzaamaan een plekje verovert aan het firmament van de groten. Net als Piet Hein Eek, Jan de Bouvrie, Dirk van de Kooij,… met zijn mogelijkheid collectie heeft hij recentelijk in Milaan laten zien dat hij erbij hoort. Zijn eerste deelname aan de internationale meubelbeurs in Milaan was een prachtig avontuur.

zwart eiken hout mat gelakt en zwart staal

Niets leuker dan een kijkje in de keuken van de makers!

Bescheiden als hij is, toont Don trots zijn prototypes van de wandmeubels, stoelen en tafels die hun weg ondertussen vinden doorheen heel Europa. Geinig vindt hij het dat bij de Frozen Fountain in Amsterdam, een meubel van Piet Hein Eek plaats moet maken voor zijn iele stalen wandmeubel met keuze uit 4 soorten planken.   ( ” Ik zal hem wel even bellen hoor, we kennen elkaar en dat komt wel goed..” ) Het is een kleine wereld.

Het ontwerp van deze wandkast is zodanig verfijnd dat het wel moet opvallen tussen alle massief ogende opgedikte wandplanken die vele woningen sieren. Don bedacht een slim systeem waarbij geen schroef in het zicht te zien is. Het lassen gebeurt bij een extra hete temperatuur, zodat de las eigenlijk sterker wordt dan de schaften zelf. Hierdoor lukt het om ze zo dun te maken. In de planken is een sponning gefreesd waarin het stalen frame past. Op deze manier wiebelen de planken niet. Het geheel is solide, maar oogt fragile.. Knap!

We kunnen niet wachten op het volgende ontwerp!

www.studio-don.nl

Deel dit artikelCookies

Wij maken ook gebruik van analytische cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hier hebben we jouw toestemming voor nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.