Interieurontwerp

Interieurontwerp

Het is goed om te weten wat een een interieurarchitect of binnenhuisarchitect precies doet. Een interieurarchitect houdt zich bezig met alle aspecten van de binnenruimte. Hierbij kun je denken aan het indelen van de ruimte, welke lichtelementen er gebruikt zullen worden, welke materialen er gebruikt zullen worden en wat de functies zijn van bepaalde elementen. Een interieurarchitect is dus verantwoordelijk voor het interieurontwerp.

Opbergen geeft rust

Grote lades voor grote spullen, kleine lades voor kleine spulletjes. Zelfs in het kleinste kamertje heeft alles een plekje nodig. Maatwerk badmeubels zorgen voor een optimale indeling van de kleinste badkamer. Door enkele jaren bij een vooraanstaande sanitairzaak gewerkt te hebben, deel ik mijn professionele kennis graag met u.

Frisse kleuren natuurlijke materialen

Het contrast tussen bijvoorbeeld stoer eikenhout en puur wit keramiek creëert spanning en frisheid. De kleuren van de wanden kunnen de badkamer ruimer of kleiner doen lijken, zacht ogend (leem)stucwerk of natuursteen, spannende tegelmotieven, kranen en verlichting, er zijn zoveel keuzes mogelijk. Als interieurontwerper houdt Ann Das rekening mee met de genoemde factoren.

Stap voor stap naar een nieuw interieurontwerp

 • Kennismaking

  Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we uw vragen en wensen en onze mogelijke samenwerking. Wij leggen de afspraken vervolgens vast in een duidelijk plan van aanpak en geven u een offerte voor onze werkzaamheden.

 • Uw wensen

  Als u akkoord gaat met het plan en de offerte, maken wij een concept (het Voorlopig Ontwerp). Dat bestaat uit schetsen waardoor u ziet wat de mogelijkheden voor uw nieuwe inrichting zijn. Waar nodig wordt dit ondersteund door 3D tekeningen. Verlichting en maatwerk zijn sterk sfeerbepalend en worden daarom in deze fase al meegenomen.

 • Het ontwerp

  Met het concept in handen kunt u een afgewogen keuze maken voor uw interieur. Uw keuze werken wij uit en als u het er helemaal mee eens bent, dan wordt het concept het Definitief Ontwerp. Er kan nu ook een begroting gemaakt worden voor de uitvoering van dit ontwerp.

 • De realisatie

  Zodra de begroting akkoord is, maken wij de werktekeningen en werkomschrijvingen. Wij kunnen samen met u de selectie maken van leveranciers en vaklieden. Dat doen we op basis van kwaliteit, specialisme en vakmanschap. Wij zullen bij hen offertes voor u opvragen.

 • Begeleiding

  De laatste fase is de realisatie van het project. Wij kunnen de coördinatie van de werkzaamheden voor u verzorgen. Wij zorgen ervoor dat de betrokkenen (bouwkundigen, vaklieden en aannemers) goed samenwerken zodat uw wensen volgens plan gerealiseerd worden.

Kennismaken? Maak een afspraak voor een interieurontwerp!

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is? Een kennismakingsgesprek kost u niets!

Interieurontwerp in de praktijk

Om een idee te geven wat er mogelijk is met interieurontwerp hebben we een aantal eerder gerealiseerde ontwerpen gefotografeerd. Dit zijn voorbeelden hoe interieurontwerp toegepast kan worden in diverse ruimtes.

Totaalconcept ontwerp

Ann’s inbreng bestaat uit het architectonische ontwerp (interieurs en exterieurs), in bouwteam verband of voor de opdrachtgever. We bieden een totaalconcept aan: het opvolgen van de werkzaamheden tijdens werkbezoeken ( in binnen of buitenland ) en het ontwerpen van de maatwerk meubels, haarden, badkamers, keuken, terrassen en tuin, …

Een huis is een visitekaartje, maar mooi alleen voldoet niet, de bewoners moeten ook de geborgenheid van een ’thuis’ ervaren.

Een goed interieurontwerp

De optimale balans vinden tussen schoonheid en functionaliteit, tussen stijlvol en warm, daarin zit de kracht van een goed ontwerp.

Er zijn zoveel keuzemogelijkheden, uw wensen in kaart brengen en meedenken met wat in de markt verkrijgbaar is, is wat wij doen. Onze ervaring delen we graag met u, zodat uw project slaagt!

Oprechte interesse in de leefstijl en de wensen van de klant vormen de basis voor elk interieurontwerp. Ruime ervaring en gedegen kennis van de markt zorgen vervolgens voor de vertaalslag naar een goed ontwerp. Het resultaat is een persoonlijk, stijlvol en warm huis, waarin de klant zich thuis voelt en de stijl van Ann, simple elegance, herkenbaar is.

Van verbouwing tot styling

Voor elk project bieden we in samenwerking met de juiste vakmensen de oplossing voor uw ideale woonbeleving. Het plannen en coördineren van een verbouwing, haarden, vloeren, wanden en verlichting bepalen, moodboards maken, meubelmaatwerk ontwerpen en de stoffering leveren. Voor elke wens en elk budget vinden we een passende oplossing.

`` Bouwen is een spannend avontuur, maar vooral ook een leuk avontuur omdat zoveel mogelijk is, duurzaamheid en esthetiek horen hand in hand te gaan. Daarnaast moet uw nieuwe woning vooral praktisch en slim ingedeeld zijn, goed verlicht zijn en op maat gemaakt van de bewoners``

Interieurontwerp voor een vrijstaande villa in Bos Uyerlinde, Amersfoort

In het nieuwbouwproject ” Bos Uyterlinde” tussen Amersfoort en Soesterberg, aan de Utrechtseweg, kregen we de gelegenheid om deze woning te ontwerpen, zowel het interieur als exterieur en lichtplan komt van onze tekentafel. Binnen de voorschriften van het bestemmingsplan werd het een “op Rietveld-geïnspireerde” vrijstaande villa midden in het bos.

Deze houtskeletbouw woning werd aan de buitenkant afgewerkt met spuitkurk in kleur, verduurzaamd hout dat langzaam zal vergrijzen en een plint van natuursteen. De balustrades in profielloos glas, hoge voordeur ( 4,2m ) en kamerhoge ramen met extra smalle witte kozijnen benadrukken het minimalistische karakter van dit ontwerp. De karakteristieke brede overstekken die ’s avonds aangelicht worden vanaf de terrassen of balkon vloeren, maken dat deze warme accenten van de gevels ’s avonds mooi uitgelicht worden.

Badkamerontwerp


Wij ontwerpen uw vakantiewoning


Casale “Cá di Rocco” in de Maremma regio

Een regionaal gerespecteerde rustieke uitstraling met een verrassend hedendaags interieur. Binnen de lokale grenzen van het mogelijke en in samenwerking met lokale vaklieden, werden zo 2 praktische vakantiewoningen ontworpen voorzien van alle hedendaagse comfort.

Ann’s inbreng bestond uit het architectonische ontwerp (interieurs en exterieurs), het opvolgen van de werkzaamheden tijdens maandelijkse werkbezoeken en het ontwerpen van de meubels, haarden, badkamers, keuken, terrassen en tuin.

Interieurontwerp voor uw vakantiewoning

“Italië voelt als mijn tweede thuis, ik heb er mijn vak geleerd en spreek de taal vloeiend.”

Tijdens dit project, waarbij 2 ruïnes omgebouwd werden tot een Toscaans landhuis en vakantiehuis, kwam dat goed van pas.

Het rustieke `casale` zoals past in de Maremma regio onthult een innovatief fris interieur en indeling met veel open ruimtes. Het gebruik van lokale materialen (travertin, cotto, kastanje- en eikenhout, lokale steen, smeedijzer en marmer zijn de favorieten) en de samenwerking met lokale vakmensen in combinatie met modern Italiaans design en comfort van de automatisering van deze era, maakt dit project uniek in zijn soort in deze regio.

Interieurontwerp voor vakantiewoning in de Maremma regio

Met het accent op de omgeving en zijn vergezichten, werd deze kleine woning voorzien van een ruim terras. Bijzonder zijn de details in de buitengevel: het fonteintje en frame voor een eeuwenoude druif die schaduw biedt.

De 400 jaar oude voordeur die uit de ruïne bewaard werd, doet dienst als kastdeur. Het hekwerk is eigen ontwerp en werd door een lokale smid gemaakt.

Kennismaken? Maak een afspraak!

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is? Een kennismakingsgesprek kost u niets!


Interieurontwerp

De optimale balans vinden tussen schoonheid en functionaliteit, tussen stijlvol en warm, dat is de kracht van een goed ontwerp.Cookies

Wij maken ook gebruik van analytische cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hier hebben we jouw toestemming voor nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.