Blog

A21EDE26 7ED2 4D30 BBFB D56B4EA4FFA1 scaled

Project FloriWorld: we zijn er druk mee geweest de voorbije 1,5 jaar.

23:15 11 november in Lichtontwerp

In april 2019 werden we benaderd door Kranendonk Experience bv ( van de bedenkers van de Heineken Experience in Amsterdam ) voor het meedenken met de vloeren, het ontwerpen van een balie voor het entreegebouw en een balustrade ontwerp voor de vide met kunstwerk in het project FloriWorld in Aalsmeer. Het project wordt gedragen door de bloemen en planten industrie en bevindt zich dan ook pal naast de veiling site van FLORA Holland in Aalsmeer.

Het begon klein. Maar naarmate de maanden voorbijgleden met overleg, presentaties, meedenken en voorzichtig aftasten, sijpelden er steeds meer ontwerp-vragen binnen: nadat de vloeren uitgekozen waren, kwam het ontwerpen van de attractie ruimtes, het uitwerken van de groene ruimtes met enorme plantenbakken, het materialiseren van de selfie settings ideeën, het uittekenen van alle consoles, het indelen en uitwerken van de Amsterdamse kamertjes in de prachtige know me indoor Amsterdamse gracht. Ook het restaurant ontwerp, de meubels en de uitgifte balies, de indeling van de keuken, veilingzaal, minibioscoop, tot en met het meedenken van het lichtplan, het ontwerp ( en realisatie ) van de luchter in de bloom shop en de gordijnen als akoestische wapens in de strijd.

Recentelijk rondden we af met het ontwerp voor een bar en passend interieur voor de adembenemende sky lounge op de 4de etage. Een ruimte waar menigeen al een mooi feestje gaf, zowel zakelijk als privé.

Ik ben er super trots op, en deel graag de beelden (check onze galerij onder zakelijke markt). Het was een uitermate prettige samenwerking waaruit ik veel inspiratie putte en ook veel leerde over planten, samenwerken in groot teamverband en vooral belevingen. Jammer genoeg strooit Covid-19 roet in het eten, de 7 bezoekers per minuut gaan we nog niet halen nu. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat nog wel gaat komen. Aan het ontwerp zal het niet liggen.

www.floriworld.nl

Deel dit artikelCookies

Wij maken ook gebruik van analytische cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hier hebben we jouw toestemming voor nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.